Home / Nieuws

Handige apps om vluchten te kunnen volgen

Handige apps om vluchten te kunnen volgen

Tegenwoordig kunnen we alles op onze telefoon zien, dus ook de verschillende vliegtuigen die over ons heen vliegen. Dus ga je een handbagage koffer kopen en binnenkort op vakantie en vind je het ook zo fascinerend om vliegtuigen in de lucht te volgen en wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste vluchtinformatie? Dan zit je hier goed! In dit artikel delen we de beste en meest handige apps waarmee je vluchten kunt volgen, zodat je altijd precies weet waar dat ene vliegtuig naartoe gaat. Of je nu een enthousiaste vakantieganger bent of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er allemaal in de lucht gebeurt, deze apps zullen zeker een aanvulling zijn op je dagelijkse dosis vermaakt! Ook wanneer je zelf op vakantie gaat en wilt weten welke route de piloot vliegt, kun je een van deze apps gebruiken.

Flightradar24

Met Flightradar24 kun je eenvoudig vluchten volgen over de hele wereld. Deze app biedt real-time tracking, wat betekent dat je altijd direct kunt zien waar een specifiek vliegtuig zich bevindt. Het toont niet alleen de huidige locatie van een vlucht, maar ook andere details zoals snelheid, hoogte, type vliegtuig en zelfs foto's van het toestel. Met Flightradar24 ben je altijd één klik verwijderd van alles wat je wilt weten over vliegtuigen. Hoe leuk is het om te kijken waar bijvoorbeeld vrienden of familie langsvliegen wanneer ze op vakantie gaan en het vluchtnummer met je gedeeld hebben?

FlightAware

FlightAware is een andere geweldige app om vluchten mee te volgen. Naast real time tracking biedt deze app ook de mogelijkheid om meldingen te ontvangen over vertrek- en aankomsttijden, vertragingen en gate wijzigingen. Zo hoef je nooit meer te wachten op een vliegveld zonder te weten waar je aan toe bent. Wel zo handig wanneer je net met je handbagage KLM in de auto wilt stappen om naar het vliegveld te rijden. Met FlightAware ben jij altijd op de hoogte van de meest recente vluchtinformatie en kun je je reis optimaal plannen.

Plane Finder

Plane Finder is een unieke app die vlucht tracking naar een hoger niveau tilt. Met behulp van augmented reality kun je door je smartphonecamera kijken en direct informatie krijgen over de vliegtuigen die je ziet. Je ziet niet alleen de locatie van het vliegtuig, maar ook details zoals luchtvaartmaatschappij, vertrek- en aankomsttijd, snelheid, hoogte en nog veel meer. Met Plane Finder wordt vlucht tracking een interactieve ervaring die zowel leuk als informatief is. Dus stel dat je met een paar vrienden op het terras zit en je ziet een vliegtuig overvliegen, dan steel jij natuurlijk wel even de show door ze precies te vertellen welk vliegtuig het is en waar deze naartoe gaat.

FlightStats

Wil je nog meer achtergrondinformatie over vluchten? Dan is FlightStats de ideale app voor jou. Deze app biedt gedetailleerde statistieken van vluchten, waaronder punctualiteit, gemiddelde vertragingen en het aantal geannuleerde vluchten. Dit geeft je een goed inzicht in de prestaties van verschillende luchtvaartmaatschappijen en helpt je bij het plannen van je volgende reis. Met FlightStats mis je nooit meer belangrijke informatie over vluchten. Vooral handig voor wanneer je bijvoorbeeld naar Schiphol moet rijden om vanaf daar te vliegen en je twee uur of langer onderweg bent. Het is natuurlijk vervelend dat je er pas op het vliegveld achterkomt dat je vlucht flinke vertraging heeft.

Altijd op de hoogte

Met deze apps ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom iedere vlucht. Vooral wanneer het om je eigen vlucht gaat is het ideaal, maar ook wanneer je gewoon vanuit interesse wilt zien wat er allemaal in het luchtruim gebeurt is het leuk om te volgen.